TIMP PENTRU BINE
De la o inițiativă personală,
la o mișcare națională
Proiectul „Timp pentru Bine” a pornit în 2022 ca o inițiativă personală a lui Marco Hößl, CEO Kaufland România & Moldova. Și-a propus să dedice voluntariatului 46 de ore, câte una pentru fiecare an din viață, care l-au învățat o lecție valoroasă: „să oferi e mult mai important decât să primești”.
Binele pe care îl faci atrage mai mult bine, e molipsitor. De aceea, faptele bune nu se fac în liniște. E important să vorbim despre ele, pentru a-i motiva și pe ceilalți să se implice. În doi ani, Marco a petrecut 93 de ore ca voluntar, în 22 de acțiuni dedicate comunității, mediului, educației, sănătății și sportului. Și prin propriul exemplu, a inspirat colegi, lideri de afaceri și influenceri să i se alăture pe parcurs.
În 2024, proiectul s-a extins, invitând toți românii să se implice. Credem că fiecare contribuție, oricât de mică, poate face o diferență semnificativă. Important e să ne implicăm toți. „Timp pentru Bine” își propune să demonstreze că, mai presus de donațiile materiale, sunt timpul, energia și cunoștințele sunt mâna de ajutor de care au nevoie cei din jur.
Viziunea Noastră - Ne dorim să construim o cultură a implicării și a responsabilității sociale în România. În care voluntariatul devine un obicei, pentru că oamenii înțeleg că schimbarea nu vine de la sine, ci atunci când ne implicăm toți, ca o echipă. Oricât de diferiți am fi, suntem uniți de același scop: să ajutăm România să devină un loc mai bun.
DE CE “TIMP PENTRU BINE”?
Cred că implicarea fiecăruia contează. Iar timpul este cea mai valoroasă resursă pe care o putem oferi. Că voluntariatul nu înseamnă doar să ajuți pe cineva, ci și să te dezvolți pe tine însuți. Să îți descoperi noi trăsături, abilități, privindu-te prin ochii celorlalți. Să ții cont că fiecare om pe care îl întâlnești te poate învăța o nouă lecție.
- Marco Hößl, CEO Kaufland Romania & Moldova.
ore a donat Marco Hößl de-a lungul primelor două sezoane.
de acțiuni sociale, de educație, sănătate, sportive și protejarea a mediului.
de angajați Kaufland și-au oferit voluntar serviciile
Episoade: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19
Aventura #TimpPentruBine a început în anul 2022, la inițiativa lui Marco Hößl, CEO Kaufland Romania & Moldova, care a marcat împlinirea vârstei de 46 de ani dedicând 46 de ore de implicare pentru mediu și comunitate.
Astfel, Marco a adunat în jurul său o echipă de voluntari cu care a pus umărul la treabă. Scopul său a fost continuarea misiunii Kaufland de a contribui la îmbunătățirea condițiilor de mediu și sociale ale comunității în care trăim.
Episoade: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Sezonul al doilea al inițiativei #TimpPentruBine a adus noi ajutoare: alți CEO de companii din România. Marco alături de invitații săi au participat la 12 acțiuni de voluntariat ce adresau probleme actuale cu care se confruntă societatea românească (poluarea naturii cu plastic, accesul la educație, risipă alimentară, mișcare și un stil de viață sănătos)
Află cine au fost cei care și-au dorit să contribuie și unde au fost desfășurate inițiativele de voluntariat
Vizită la Centrul de Zi Buckner
Invitați: Olivia Cucoș & Horia Ghibuțiu
Prima oprire a fost în orașul Târnăveni, jud. Mureș, la Centrul de zi Buckner, unde copiii din familiile defavorizate primesc educație, empatie și îndrumare în dezvoltarea abilităților care le va asigura mai departe o meserie. Centrul este administrat de Fundația Buckner și este unul dintre beneficiarii programului de finanțare pentru ONG-uri „În Stare de Bine”, lansat de Kaufland România în urmă cu 7 ani.
Împreună cu jurnaliștii Olivia Cucoș și Horia Ghibuțiu, Marco a ajutat la pregătirea mesei, a citit povești copiilor și a participat la atelierele creative.
Înapoi pe șantierul Spitale Publice din Bani Privați
Invitați: Allan Hardenberg, CEO Saga Festival, dr. Claudiu Stoicescu din partea Core Prime Clinic, Horia Ghibuțiu, jurnalist și scriitor și Ana din partea SOHO House of Beauty.
Marco s-a întors pe șantier pentru a-i da o mână de ajutor lui Codin Maticiuc, de data aceasta pentru finalizarea pereților secției de chirurgie de la Institutul Clinic Fundeni.
Alături de ajutoarele de nădejde, Marco și echipa sa au montat plăcile gips-carton, au dat pereții cu glet și i-au vopsit, au îndepărtat ramele PVC ale ferestrelor vechi și au contribuit astfel la construirea unui spital modern și funcțional.
Un camion de calculatoare recondiționate pentru elevii Școlii Gimnaziale nr. 135 din București
Invitați: Diana Mihăilă și Dr. Kristine Bago
Educația este pe primul loc, iar Marco știe asta foarte bine, așa că, de data aceasta, a făcut echipă cu Diana Mihailă și Dr. Kristine Bago și, cu ajutorul Asociației Ateliere Fără Frontiere, au recondiționat calculatoarele pe care Kaufland nu le mai folosea și care au ajuns la elevii Școlii Gimnaziale nr. 135 din București.
Inițiativa face parte dintr-un proiect mai mare, prin care peste 16.000 de calculatoare recondiționate au fost donate de către Kaufland pentru 300.000 de elevi din 1000 de școli din România.
Implicare și voluntariat pentru un mediu curat
Invitați: Cristian Badescu, Maria Luiza Bădescu și Laurențiu Niță
Una dintre valorile lui Marco este protecția mediului, iar el crede că schimbările mari cer răbdare, perseverență și implicare. Cu acest gând a pornit în noua sa acțiune de ecologizare de pe malul lacului Snagov.
Federația Română de Canotaj curăță periodic zona din jurul bazei lor sportive, iar de data aceasta nu au fost singuri. Kaufland a făcut echipă cu Elisabeta Lipă și tinerii membri ai FRC pentru a colecta deșeuri de pe malul lacului Snagov, în cadrul unei activități de voluntariat desfășurate de Fundația MEV.
Peste 200 de saci de gunoaie au fost adunați de echipa Kaufland în doar câteva ore datorită spiritului de echipă de care au dat dovadă în noua acțiune de ecologizare.
Cum facem diferența în sport
Invitați: George Baltă, Alex Grecu, Speak și Ștefania, Gabriel Scoinea
Una dintre valorile Kaufland este promovarea sportului și a unui stil de viață activ, iar schimbările mari cer răbdare, perseverență și implicare. Cu acest gând a pornit Marco în noua sa acțiune de renovare a unui stadion de rugby din București, în parteneriat cu Federația Română de Rugby (FRR).
Federația Română de Rugby are o tradiție puternică în susținerea sportului și dezvoltarea tinerelor talente, iar de data aceasta nu au fost singuri. Kaufland a făcut echipă cu legende și tineri jucători de rugby, printre care Alin Petrache și George Baltă, pentru a contribui la renovarea tribunei stadionului, în cadrul unei activități de voluntariat desfășurate sub inițiativa „Timp pentru bine”
Teambuilding pentru bine
Invitați: Omid Ghannadi și Călin Petrar
Una dintre valorile echipei Kaufland este promovarea incluziunii și susținerea celor care au nevoie, iar schimbările mari cer perseverență, implicare și voință. Cu acest gând, echipa Kaufland a participat la renovarea Centrului de incluziune de terapie prin sport și antrenament paralimpic, din localitatea Gruiu, județul Ilfov, alături de Asociația Climb Again.
Centrul Climb Again oferă suport prin sport și terapie pentru persoanele cu dizabilități și se dezvoltă datorită voluntarilor dedicați. De data aceasta, peste 20 de colegi din echipa Kaufland și-au adus contribuția la construirea și amenajarea acestui spațiu vital.
NU UITA SĂ-ȚI ÎNREGISTREZI ORELE DONATE CAUZELOR!
Devii astfel un exemplu de urmat pentru semenii tăi și pui umărul la realizarea unui viitor mai bun pentru urmași.
INSCRIE-ȚI ORELE DONATE